Home   Tygodniowe menu

Tygodniowe menu

JADŁOSPIS

20.05.2019 – 24.05.2019

 

PONIEDZIAŁEK  20.05.2019
I ŚNIADANIE

godzina 8:15

II ŚNIADANIE

godzina 11:00

OBIAD
godzina 13:45 – 14:15
Kawa z ml (7),herbata, piecz miesz z masłem (1,7), kiełbasa grzana, warzywa surowe Serek z owocami (7), chrupki kukurydziane, herbata ziołowa,   godz.   10.00   jabłko, pestki dyni Zupa z soczewicy (1,9), ziel pietr, makaron (1,3), pulpety gotowane (1,3), sos pomidorowy (1), kwaszony ogórek, woda
WTOREK   21.05.2019
mleko (7), herbata owocowa, piecz miesz z masłem (1,7), szynka wiejska, ser almette (7), warzywa surowe Drożdżówki (1,3,7), kakao (7), herbata owocowa,   godz.  10.00   marchewka, słonecznik Zupa z fasolki szparagowej (1,7,9) ziel pietr, ziemniaki, kotleciki drobiowe, sur z marchewki i jabłka, kompot
ŚRODA  22.05.2019
Bawarka (7), piecz miesz z masłem (1,7), pasta mięsna (3), ser żółty (7), warzywa surowe Budyń (7), owoce, herbata z cytryną,     godz.   10.00     jabłko, pestki dyni Zupa ogórkowa (1,7,9), ziel pietr, kasza jęczmienna (1), gulasz mięsno-jarzynowy , woda
CZWARTEK  23.05.2019
Płatki śniadaniowe z ml (7), herbata owocowa, piecz miesz z masłem (1,7),    godz.  10.00   jabłko, słonecznik Kawiorek z masłem (1,7), szynka drobiowa, bawarka (7), warzywa surowe Krem selerowy z grzankami (1,9), ziel pietr, ziemniaki, kurczak pieczony, mizeria z jogurtem (7), kompot
PIĄTEK     24.05.2019
bawarka (7), piecz miesz z masłem (1,7), jajecznica (3), warzywa surowe Napój mleczno owocowy (7), ciastka b/c (1,3),    godz.   10.00   jabłko, pestki dyni krupnik (1,9), ziel pietr, makaron z białym serem (1,3,7), kompot

(1) Zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

(3) Jaja i produkty pochodne.

(4) Ryby i produkty pochodne.

(7) Mleko i produkty pochodne.

(9) Seler i produkty pochodne

Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.