Home   Tygodniowe menu

Tygodniowe menu

JADŁOSPIS

16.04.2018 – 20.04.2018

 

PONIEDZIAŁEK   16.04.2018
I ŚNIADANIE

godzina 8:15

II ŚNIADANIE

godzina 11:00

OBIAD

godzina 13:45 – 14:15

mleko (7), herbata , piecz miesz z masłem (1,7), szynka wiejska, ser żółty (7), warzywa surowe Ryż, jabłka prażone, bawarka (7),   godz.  10.00    marchewka, pestki dyni, Kapuśniak(1,9), ziel pietr, makaron spaghetti razowy (1,3,7) sos boloński, kw ogórek, woda,
WTOREK   17.04.2018
Kawa z ml (7),herbata miętowa, piecz miesz (1) z masłem (7), szynka drobiowa, ser biały (7), warzywa surowe, Bułki ml z masłem (1,3,7), powidła, mleko (7), herbata ziołowa,  godz.  10.00   jabłko, słonecznik, Zupa z fasolki szparagowej (1,9)  ziel pietr, ziemniaki, pieczeń schabowa, sałatka z ogórka kw i papryki,  kompot,
ŚRODA   18.04.2018
bawarka(7), piecz miesz(1) z masłem(7), pasta mięsna (3), ser almette (7), warzywa surowe, Płatki owsiane z ml (1,7), piecz miesz z masłem (1,7), herbata z cytryną,   godz.  10.00  marchewka, pestki dyni, Krem kalafiorowy z grzankami (1,3,9), ziel pietr, kopytka, gulasz wieprzowy (1), sur z kapusty kw i marchewki, woda,
CZWARTEK  19.04.2018
mleko (7), herbata, piecz miesz (1) z masłem (7), kiełbasa grzana,  warzywa surowe, Napój jogurtowo owocowy (7), ciastka b/c (1),   godz.  10.00   jabłko, słonecznik Rosół z makaronem (1,3,9), ziel pietr, ziemniaki, kurczak gotowany, sos koperkowy(1,7), marchewka, kompot,
PIĄTEK     20.04.2018
Kawa z ml (7), herbata, piecz miesz(1)z masłem(7), pasta rybna (3,4) z warzywami surowymi, Galaretka, brzoskwinie, jogurt (7), chrupki kukurydziane herbata owocowa,   godz. 10.00   marchewka, pestki dyni, Zupa fasolowa(1,9), ziel pietr, makaron (1,3), jajko (3), sos pomidorowy (1), zielona sałata, kompot,

 

 

(1) Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

(3) Jaja i produkty pochodne

(4) Ryby i produkty pochodne.

(7) Mleko i produkty pochodne.

(9) Seler i produkty pochodne.

Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.